Deelnemers wandelen over de Waalbrug op de eerste dag van de 101ste editie van de Nijmeegse Vierdaagse
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 18 juli: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Eerst komt er nog een enkele mistbank voor, maar al snel is het vrij zonnig. Op veel plaatsen wordt het zomers warm met maxima rond 25 graden. Daarbij wisselen zon en sluierwolken elkaar af.

Wat heb je gemist?

In Nijmegen zijn de eerste wandelaars van start gegaan die meedoen aan de Vierdaagse. Dit jaar lopen er ruim 42.000 mensen mee.

De eerste dag wordt ook wel de Dag van Elst genoemd. Vanwege de veiligheid is de route dit jaar andersom. Een lang stuk over een dijk dat eerst aan het eind zat, zit nu aan het begin. Die dijk is onbeschut en in de warmte erg zwaar voor de lopers.

Het lijkt erop dat de zorgwet van president Trump geen meerderheid krijgt in de Senaat. Nog eens twee Republikeinen zeggen dat ze de wet niet steunen, omdat die volgens hen niet ver genoeg gaat. Daardoor is er geen meerderheid.

Het plan wordt nu waarschijnlijk weer aangepast. De wet moet Obamacare vervangen.

President Donald Trump

Vier Nederlandse militairen zijn in Litouwen betrokken geraakt bij een vechtpartij. Ze zijn teruggestuurd naar Nederland, omdat ze gedronken hadden, schrijft Trouw.

De vier maakten deel uit van een bataljon van de NAVO waarin meerdere landen samenwerken. De NAVO-commandant had een algeheel alcoholverbod ingesteld.

Nederlandse militairen in Litouwen (archief februari 2017)

Voetbalclub SC Cambuur krijgt een nieuw stadion. De gemeente Leeuwarden trekt 4,5 miljoen euro uit voor de bouw, zo is gisteravond in de gemeenteraad besloten.

Het nieuwe stadion verhuist naar de andere kant van de stad. Er komen 15.000 zitplaatsen. Het is de bedoeling dat Cambuur er over drie jaar kan gaan spelen.

Tekening van het nieuwe Cambuur-stadion

Verder vandaag...

- Doet het gerechtshof in Den Haag uitspraak of de in beslag genomen hond Rex terug had gemoeten naar zijn baasje Dora Rodic. Zij kreeg eerder geen gelijk van de rechter en spande daarom hoger beroep aan. Dat komt evenwel te laat voor Rex. De hond werd vorige maand afgemaakt. Hij had opnieuw mensen gebeten.

- Presenteert de Bank of England het nieuwe briefje van 10 pond. Daarop staat schrijfster Jane Austen, die vandaag precies 200 jaar geleden op 41-jarige leeftijd overleed. Vanavond wordt ter ere van haar in de Engelse kerk in Amsterdam een speciale kerkdienst gehouden.

- Begint de bouw van de grootste schaapskooi van Nederland. Dat gebeurt aan de rand van het Bargerveen, in Zuidoost-Drenthe. De schaapskooi moet april volgend jaar opengaan en biedt dan plaats aan duizend schapen en meer dan honderd koeien.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl