Penitentiaire Inrichting Lelystad
In samenwerking met
Omroep Flevoland
NOS Nieuws

Dominee op non-actief door gevangenisrap

De Penitentiaire Inrichting Lelystad heeft een dominee op non-actief gesteld omdat hij geen controle meer had over de kerkdiensten.

"Tijdens de kerkdiensten is sprake geweest van grensoverschrijdend gedrag. Door gevangenen zijn teksten voorgedragen of gerapt waarin blackpower werd gepromoot," schrijft de Commissie van Toezicht van de inrichting in het jaarverslag 2016.

Blackpower ontstond vijftig jaar geleden in de stad Oakland in de Verenigde Staten uit woede over (politie)geweld tegen zwarten. Het is niet bekendgemaakt welke teksten de gevangenen tijdens de kerkdiensten in Lelystad precies voordroegen.

Andere dingen

Grensoverschrijdende teksten zijn in gevangenissen niet toegestaan, schrijft Omroep Flevoland. Toen gevangenisbewaarders tijdens de kerkdiensten zagen dat de dominee niet ingreep, maakten zij daar melding van bij de directie van de inrichting. Die stelde hem op non actief, "mede vanwege andere dingen die er nog speelden rondom deze dominee," vervolgt het jaarverslag van de Commissie van Toezicht. Welke andere dingen dat zijn, is niet gezegd.

Advertentie via Ster.nl