De entree van het Dolfinarium in Harderwijk
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Mannen met nat pak opgepakt na kluiskraak Dolfinarium

De politie heeft vannacht in Harderwijk drie mannen aangehouden die de kluis hadden gestolen van het Dolfinarium in Harderwijk. De drie komen uit Tilburg en zijn tussen de 23 en 27 jaar oud.

De politie kwam in actie na een melding van de bedrijfsbewaking. De kluis was toen al van zijn plek gehaald. Volgens een woordvoerder van de politie werd de kluis "elders op het terrein aangetroffen". Of de verdachten geprobeerd hebben de kluis te kraken, is onbekend.

Roeivereniging

Bij de zoektocht zette de politie onder meer een helikopter in, meldt Omroep Gelderland. Op aanwijzingen van de bemanning kon de politie op de grond een van de drie verdachten aanhouden. De andere twee wisten aanvankelijk te ontkomen, waarschijnlijk door het water over te zwemmen van de roeivereniging die tussen het Dolfinarium en de binnenstad van Harderwijk ligt.

De politie kreeg tegen de ochtend een melding dat een taxichauffeur was benaderd door twee mannen in een nat pak. Agenten zagen ze even later lopen bij station Harderwijk en hielden de mannen aan.

Advertentie via Ster.nl