NOS NieuwsAangepast

Grote brand in woontoren op Hawaï eist drie levens

In een wolkenkrabber in Honolulu op Hawaï heeft een grote brand gewoed, waardoor drie mensen zijn omgekomen. Het vuur brak uit op de 26ste verdieping van het gebouw. Het gebouw telt 36 verdiepingen.

Lange tijd was op beelden te zien dat zwarte rook uit de bovenliggende verdiepingen van het gebouw kwam. De vlammen sloegen uit verschillende appartementen naar buiten en de brandweer probeerde vanaf balkons de vlammen te beteugelen.

Doden bij brand in woontoren Hawaii

De hulpdiensten hebben enkele bewoners gered. Vier mensen zijn naar het ziekenhuis vervoerd en twaalf mensen zijn ter plekke behandeld aan hun verwondingen.

Ooggetuigen die buiten het complex staan hebben tegen Amerikaanse media gezegd dat ze een explosie hebben gehoord. Hoeveel mensen er in de wolkenkrabber waren toen de brand uitbrak, is niet bekend.

Het Marco Polo-complex in Honolulu telt 586 appartementen. Het gebouw uit begin jaren 70 is een van de grootste appartementencomplexen van Honolulu en had geen sprinklerinstallatie. Toen het gebouwd werd was dat laatste nog niet verplicht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl