Sporenonderzoek in de sigarenwinkel waar de moord werd gepleegd
NOS Nieuws

Hoofdverdachte Tjeukermeermoord in hoger beroep vrijgesproken

Een van de hoofdverdachten van de Tjeukermeermoord is in hoger beroep vrijgesproken. Tegen de Amsterdammer van 21 was acht jaar cel geëist voor het medeplegen van moord. Dat was ook de straf die hij eerder van de rechtbank kreeg.

Het gerechtshof in Leeuwarden spreekt hem nu vrij wegens gebrek aan bewijs. De belastende verklaringen die een medeverdachte heeft afgelegd zijn volgens het hof niet genoeg om betrokkenheid bij de moord aan te tonen.

De 35-jarige Omar Kourrich werd in 2013 gedood in een sigarenwinkel in Amsterdam. Zijn lichaam werd later deels verbrand en vastgebonden gevonden op een parkeerplaats bij het Friese Tjeukemeer.

Hennepteelt

De 21-jarige hoofdverdachte werd ervan beschuldigd dat hij Kourrich met een honkbalknuppel had geslagen en daarna had vastgebonden met tape en draad. De aanleiding voor de moord zou een ruzie over illegale hennepteelt zijn geweest.

Twee anderen zijn in hoger beroep wel veroordeeld. Zij kregen straffen van vier en twee jaar cel voor medeplichtigheid aan de moord en hulp bij het wegmaken van een lijk.

De vader van de vrijgesproken man gold ook als hoofdverdachte in de zaak, maar hij overleed in zijn cel nog voor de rechtszaak begon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl