Salah Abdeslam
NOS NieuwsAangepast

'Abdeslam verborg wapens bij school'

Op de computer van terreurverdachte Salah Abdeslam is een plattegrond van een schoolterrein gevonden. De Belgische veiligheidsdiensten trekken daaruit de conclusie dat in een garage bij de school wapens waren verborgen, schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

De wapens zouden kort voor de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016 zijn weggehaald.

Instructies in het Frans op de plattegrond leiden naar een garage op het terrein van de school in Houthalen-Helchteren, zo'n 15 kilometer ten noorden van Hasselt. De garage is doorzocht, maar er is niets gevonden. Wel was er een draad doorgeknipt en waren er inbraaksporen.

Volgens Het Laatste Nieuws staat in een nota van de Staatsveiligheid dat een voormalige conciërge van de sporthal naast de school banden had met de terroristen die de aanslagen in Brussel hebben gepleegd.

Invallen

Bij de veiligheidsdiensten bestaat het vermoeden dat er nog ergens wapens liggen van de terreurcel die achter de aanslagen in Brussel zat. In het hele land wordt ernaar gezocht en er zijn diverse invallen gedaan. Zo werd er vorige week bij zo'n inval nog een hoeveelheid wapens gevonden. Het is onduidelijk of de zoekactie daarmee ten einde is.

Abdeslam wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij de aanslag in Parijs van 13 november 2015. Hij werd enkele maanden later opgepakt in de Brusselse gemeente Molenbeek. Drie dagen later werden de aanslagen in Brussel gepleegd. Abdeslam was daar mogelijk ook bij betrokken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl