NOS VoetbalAangepast

FC Barcelona is onder Valverde klaar voor revanche

Barcelona klaar voor de toekomst

Ook bij FC Barcelona zijn de vakanties achter de rug. Lionel Messi en zijn ploeggenoten zijn begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Onder leiding van de nieuwe trainer Ernesto Valverde staat het komende seizoen vooral in het teken van revanche, nadat de club het vorige seizoen zowel in de Spaanse competitie als in de Champions League de hoofdprijs aan aartsrivaal Real Madrid heeft moeten laten.

Sterspelers Messi en Neymar lieten op de eerste trainingsdag weten alle vertrouwen te hebben in Valverde, die is overgekomen van Athletic Club de Bilbao. Messi: "We weten nog niet precies hoe hij wil spelen, maar hij heeft bewezen dat hij een fantastische coach is in zijn periodes bij Valencia en Bilbao. Ik kijk uit naar komend seizoen."

De doelstelling is wat Neymar betreft duidelijk: "Het hoofddoel is altijd winnen en dan maakt het niet uit of ik wel of niet scoor. Als ik een doelpunt maak, ben ik natuurlijk blij, maar dat ben ik ook als Piqué of Arda Turan scoort. We zijn ploeggenoten, maar daarnaast ook vrienden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl