Still uit de video 'Kind van de Duivel' van Jebroer
NOS NieuwsAangepast

Optreden Jebroer in Ouddorp gaat niet door

Een optreden van Jebroer in Ouddorp is afgeblazen. Volgens de artiest is de eigenaar een discotheek in het dorp op Goeree-Overflakkee gezwicht voor kritiek van de SGP en de kerkraad.

Jebroer is bekend van de liedjes Kind van de Duivel en Engeltje waarin hij rapt over onder meer drank en drugs. Het optreden stond volgens RTV Rijnmond voor volgende week woensdag gepland.

Het is al de tweede keer in een paar maanden dat de aankondiging van een optreden van Jebroer ophef veroorzaakt. Eerder was er al verzet in Hardinxveld-Giessendam.

SGP

De SGP op Goeree-Overflakkee was al fel tegen de komst van Jebroer naar Ouddorp, nu hebben de kerken, scholen en de dorpsraad van het dorp zich hierbij aangesloten.

De rapper zelf is niet te spreken over de annulering: "Ik weet zeker dat de mensen die hierover klagen überhaupt niet eens naar dit optreden zouden komen, en het wederom verpesten voor een hele hoop mensen die wel graag willen", schrijft de rapper op Facebook.

Ik ben boos, we hadden hier met zijn allen een mooi feest van kunnen maken.

Jebroer

"Je koopt zelf een kaartje en niemand dwingt de klagers om te gaan, maar de uitbater wordt nu zelf wel gedwongen om mijn optreden tegen zijn wil in te annuleren. Ik ben boos, we hadden hier met zijn allen een mooi feest van kunnen maken met een hele hoop mensen", aldus de artiest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl