Melchers
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Museumeigenaar hekelt parkeerbonnen, betaalt boetes uit eigen zak

Museumeigenaar Hans Melchers betaalt de parkeerboetes voor automobilisten die Museum MORE in kasteel Ruurlo hebben bezocht, meldt Omroep Gelderland.

De parkeerplaats bij het nieuwe particuliere museum is niet groot genoeg en daarom parkeren veel bezoekers in de berm. De foutparkeerders krijgen een boete. Melchers vindt dat onterecht en gaat hierom een kort geding aanspannen tegen de gemeente.

Gisteren was er een extra 'handhavingsronde' van de gemeente en dat was voor Melchers reden een protestactie te beginnen. Volgens een woordvoerder gaat het om tientallen boetes sinds de opening van de expositie op 27 juni.

Zolang de gemeente Berkelland blijft bekeuren, vergoedt Melchers de parkeerbon uit eigen zak. De boete loopt volgens klagende bezoekers op tot 90 euro.

Shuttle

Het loopt storm bij de nieuwe locatie van MORE in Ruurlo, waar vooral werk van schilder Carel Willink is te zien. Zeventien dagen na de officiële opening verwelkomt het museum voor modern realisme zijn tienduizendste bezoeker.

Hans Melchers zegt vanaf het begin van de verbouwing van kasteel Ruurlo met de gemeente in gesprek te zijn over een oplossing, maar die is er tot op heden niet.

Het museum waarschuwt op zijn website voor de boetes en adviseert bezoekers om bij het treinstation te parkeren. Vanaf daar rijdt er tussen 11.00 en 17.15 uur twee keer in het uur een gratis shuttle naar het kasteel.

Advertentie via Ster.nl