Dani Alves viert zijn goal tegen AS Monaco
NOS VoetbalAangepast

Dani Alves kiest voor Paris Saint-Germain

Dani Alves vervolgt zijn glansrijke carrière bij Paris Saint-Germain. De 34-jarige Braziliaanse vleugelverdediger komt transfervrij over van Champions League-finalist Juventus en tekent voor twee seizoenen in Parijs.

Aanvankelijk leek Manchester City de beste papieren te hebben hem in te lijven. Alves zou daar herenigd worden met zijn oude trainer van FC Barcelona, Pep Guardiola.

Maar de Braziliaan kiest dus voor de Franse topclub PSG. Daar komt hij zijn landgenoten Marquinhos en aanvoerder Thiago Silva tegen. Oud-Ajacied Maxwell nam deze zomer afscheid bij de club.

Met Alves krijgt Paris Saint-Germain een ervaren en bovenal succesvolle verdediger ter beschikking. De honderdvoudig Braziliaans international won in zijn carrière al 36 prijzen, deels met de nationale ploeg van Brazilië en deels met de clubs waarvoor hij speelde.

Zo won hij drie keer de Champions League met Barcelona (2009, 2011 en 2015), twee keer de UEFA Cup met Sevilla (2006, 2007) en twee keer de Confederations Cup met Brazilië (2009, 2013).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl