Donald Trump Jr.
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 12 juli: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Vergeet je paraplu vandaag niet mee te nemen: het wordt een kletsnatte dag. Vooral in het zuiden kan veel regen vallen. Pas in de loop van de middag klaart het vanuit het noordwesten op. Het wordt zo'n 17 graden.

Wat heb je gemist?

Trump Jr. heeft zijn ontmoeting met een Russische advocate waarin hem belastende informatie over Hillary Clinton was toegezegd verdedigd. Beschuldigingen van samenspanning met de Russische regering noemt hij belachelijk. Wel zou hij nu, achteraf bezien, anders hebben gehandeld.

Trump Jr. met president Trump

De Turkse geestelijke Fethullah Gülen verzet zich naar eigen zeggen niet tegen een uitlevering aan Turkije als de regering van president Trump in zou stemmen met zo'n verzoek. Gülen wordt door de Turkse president Erdogan verantwoordelijk gehouden voor de mislukte staatsgreep van een jaar geleden. In een interview met persbureau Reuters herhaalt Gülen dat hij niets met de couppoging te maken heeft.

Fethullah Gülen in het interview met Reuters

Nederlanders met zware beroepen melden zich steeds vaker voor hun pensioen ziek. Ze krijgen dan een arbeidsongeschiktheidsuitkering om de periode tot hun pensioen te overbruggen, schrijft de Volkskrant. Sinds de pensioenleeftijd van 65 naar 67 is gegaan, is het aantal nieuwe arbeidsongeschikten bij het pensioenfonds Metaal en Techniek verdubbeld.

Nederlanders met zware beroepen halen pensioen vaak niet meer

Bij een mogelijke schietpartij in Zaandam is iemand gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht en is buiten levensgevaar. Twee mensen zijn opgepakt. De politie denkt dat er een ruzie tussen vijf mensen was, waarbij mogelijk is geschoten.

Verder vandaag...

Het is een belangrijke dag voor de protestanten in Noord-Ierland, want het is weer de dag van de Oranjemars. Dat is een traditie waarbij mannen met sjerpen trots door Belfast marcheren. Het protestantse vertoon wekt doorgaans ergernis op bij de katholieken in Belfast.

In het West Friese Opmeer wordt het WK Schapendrijven gehouden. Het is voor het eerst dat Nederland gastland is. Het WK werd altijd georganiseerd in Schotland, Engeland of Ierland, maar de International Sheep Dog Society maakt dus een uitzondering dit jaar.

En de Tour de France begint aan Etappe 11. De liefhebbers van een massasprint kunnen hun hart vandaag wederom ophalen. De 203 kilometer van Eymet naar Pau zijn nagenoeg vlak, waardoor een nieuwe sprint onvermijdelijk lijkt.

Het profiel van etappe 11, een rit van Eymet naar Pau

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl