Rapper Psy (links) tijdens een live-uitvoering van Gangnam Style
NOS NieuwsAangepast

Gangnam Style op YouTube verslagen door See You Again

De videoclip die de teller van YouTube liet doorslaan, is ingehaald. See You Again heeft Gangnam Style verslagen als meest bekeken filmpje ooit op de website.

Jarenlang stond het lied van de Zuid-Koreaanse rapper Psy op nummer een. Gangnam Style bereikte als eerste de 1 miljard- en 2 miljard-mijlpaal. Het bijbehorende dansje werd door fans over de hele wereld nagedaan.

In 2014 sloeg YouTube zelfs op hol, omdat het destijds maximale aantal views was overschreden. "We hadden nooit gedacht dat een video meer clicks zou krijgen dan een getal van 32 bit, wat neerkomt op 2.147.483.647 keer. Maar toen kwam Psy", was de reactie van de videowebsite.

Maar aan die online dominantie is nu een eind gekomen. See You Again van Wiz Khalifa en Charlie Puth heeft (op het moment van schrijven) 2,895 miljard views tegen 2,894 miljard voor Gangnam Style.

Het nummer komt van de soundtrack van actiefilm Furious 7. Als eerbetoon aan de overleden hoofdrolspeler Paul Walker, verschijnt tegen het eind van de video 'for Paul' in beeld. Hij kwam om het leven in een auto-ongeluk voordat de film af was.

"Mijn broer overleed ook in een auto-ongeluk", schrijft iemand als reactie onder de YouTube-video. "Het favoriete nummer van mij en mijn moeder als we hem willen herdenken."

See You Again won meerdere muziekprijzen en was onder meer genomineerd voor een Grammy.

Kom op!

Fans van Psy zijn teleurgesteld dat 'hun' liedje is gepasseerd. In de commentaren is te lezen dat ze proberen Gangnam Style weer op een te krijgen. "Kom op jongens! We moeten deze legende op de drie miljard views krijgen", schrijft een fan.

Of dat nou gaat lukken of niet, het lijkt erop dat een ander nummer snel de eerste plaats claimt. Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee is in vijf maanden tijd bijna 2,5 miljard keer bekeken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl