NOS VoetbalAangepast

Real verhuurt James Rodríguez aan Bayern München

James Rodríguez wordt door Real Madrid voor twee jaar verhuurd aan Bayern München. De 25-jarige Colombiaan wordt zodoende herenigd met Carlo Ancelotti, de trainer die hem in 2014 naar Real Madrid haalde. Rodríguez heeft bij Real nog een contract tot 2020 en Bayern heeft een optie tot koop bedongen.

James Rodriguez gaat naar Bayern

Met de transfer van Rodríguez is Ancelotti volgens de voorzitter van Bayern, Karl-Heinz Rummenigge, in de wolken. "Het halen van James Rodríguez was de grootste wens van onze trainer, na hun succesvolle samenwerking in Madrid", zegt Rummenigge. "Hij scoort zelf doelpunten, zet ze op voor anderen en hij is geweldig bij standaardsituaties."

Rodríguez werd drie jaar geleden voor een bedrag tussen de 75 en 80 miljoen euro gekocht door Real van AS Monaco. In de Spaanse hoofdstad kende hij een sterk eerste seizoen, waarna hij steeds meer op een zijspoor raakte. Op het WK van 2014 in Brazilië was de Colombiaan topscorer van het toernooi met zes doelpunten.

Rodríguez sluit komende zondag al aan bij de selectie van de Duitse landskampioen, die dan vertrekt voor een toernee door China en Singapore.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl