NOS NieuwsAangepast

Dit was het weekend: laatste keer Sensation, Tour en rellen

Politie in het Schanzenviertel in Hamburg

Rellen in Hamburg

Het was dagenlang onrustig in Hamburg, waar mensen de straat op gingen om te demonstreren tegen de G20-top. Ook zaterdag gingen tienduizenden mensen de straat op. De politie sprak van 50.000 deelnemers.

Er werden enkele incidenten gemeld, maar over het algemeen ging het er vreedzaam aan toe. Dat was vrijdagnacht wel anders: toen kwam het tot hevige gevechten tussen de politie en links-radicalen in de wijk Schanzenviertel.

De G20 is inmiddels afgelopen. De deelnemende landen hebben onder meer beloofd dat ze de strijd aanbinden met protectionisme en zich voor een eerlijk handelsverkeer zullen inzetten.

Klimaatakkoord Parijs gaat door, ook zonder Trump

Ook zijn de deelnemers het erover eens dat de mondiale overproductie van staal moet worden aangepakt. In november moet daarvoor een voorstel klaarliggen, waarbij opnieuw een belangrijke rol is weggelegd voor de Wereldhandelsorganisatie (WTO).

President Trump bleef bij zijn voornemen om zich terug te trekken uit het Klimaatakkoord van Parijs. De overige negentien deelnemers aan de G20 hebben afgesproken om de afspraken uit het akkoord zo snel mogelijk uit te voeren.

Abdelhak Nouri

Ajacied Nouri in elkaar gezakt, toestand stabiel

Ajax-middenvelder Nouri werd zaterdag getroffen door hartritmestoornissen en moest gereanimeerd worden. Hij ligt nog altijd op de intensive care.

Momenteel wordt hij in het ziekenhuis in slaap gehouden, maar hij is buiten levensgevaar. Ondertussen leeft de gehele voetbalwereld mee met Nouri. Ajax en de speler krijgen van alle kanten steunbetuigingen.

Het doek valt voor Sensation: na 18 jaar is het dancefeest gisteravond voor het laatst in Nederland gehouden

Laatste keer Sensation

In Amsterdam konden tienduizenden dance-liefhebbers tot diep in de zaterdagnacht voor de laatste keer in het wit naar Sensation, misschien wel het bekendste dance-event ooit in Nederland. Het evenement stopt hier, maar wordt nog wel georganiseerd in het buitenland waar er ook veel belangstelling voor is.

Onder het motto It is time to say goodbye werd afscheid genomen van de succesformule. Alle 40.000 kaarten werden verkocht. Top-dj's Hardwell, Sunnery James & Ryan Marciano en Fedde Le Grand zweepten het publiek met hun muziek op. Ook Tiësto maakte zijn opwachting als special guest.

Voor de laatste keer Sensation

Op zondag heeft de Iraakse premier Abadi bekendgemaakt dat de strijders van Islamitische Staat die zich nog ophielden in de Iraakse stad Mosul, zijn verdreven. Abadi is in de stad om de troepen te feliciteren met de overwinning op IS.

De strijd om Mosul heeft negen maanden geduurd. Het oosten van de stad werd in januari al heroverd.

Ruim 900.000 mensen zijn uit de stad gevlucht sinds IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi er in 2014 het kalifaat uitriep. Hij deed dat in de beroemde al-Nuri-moskee, die vorige maand werd opgeblazen door IS.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

En sportnieuws...

Anna van der Breggen is voor de tweede keer winnares geworden van de Giro Rosa, de vrouwelijke variant van de Ronde van Italië. De Zwolse was in 2015 ook al de sterkste.

Max Verstappen lag er in de eerste bocht in de GP van Oostenrijk al uit. Valtteri Bottas leidde van start tot finish en pakt zijn tweede GP-zege.

En natuurlijk de Tour de France: Rigoberto Urán won zondag de negende etappe, Chris Froome boekte tijdwinst op een aantal concurrenten. Tranen waren er na afloop bij Warren Barguil: die dacht dat hij de rit gewonnen had.

De komende week...

Vanaf woensdag wordt voor de allereerste keer het Wereldkampioenschap Schapendrijven georganiseerd in Nederland. Schapendrijvers uit 32 landen doen van 12 tot en met 16 juli mee aan het kampioenschap in Opmeer en Hoogwoud.

In dierentuin Burgers' Zoo in Arnhem wordt 's werelds grootste overdekte mangrove geopend en donderdag begint in Amsterdam de Fashion Week.

Voor sportliefhebbers wordt het een heerlijke week: er staan zes Touretappes op het programma, waarvan twee in de Pyreneeën. Verder komt Max Verstappen volgend weekend in actie in de GP van Engeland en begint in Nederland op zondag het EK vrouwenvoetbal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl