NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 9 juli: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Vandaag zonnige perioden. In de loop van de dag meer bewolking, maar het blijft droog. Het wordt tussen de 22 en 26 graden. Na morgen wordt het minder warm en zijn er enkele stevige buien.

Wat heb je gemist?

In Hamburg is het gisteravond opnieuw tot confrontaties gekomen tussen radicale anti-G20-betogers en de politie. Relschoppers die al zittend een kruispunt bezet hielden, werden met waterkanonnen verjaagd. Betogers gooiden met flessen en vuurwerk naar agenten.

De afgelopen dagen is veel en heftig gedemonstreerd tegen de G20-top, die gisteren eindigde. In totaal werden een kleine 300 betogers opgepakt tijdens de top.

Oproerpolitie in Hamburg

Ajacied Abdelhak Nouri ligt in een ziekenhuis in Innsbruck op de afdeling intensieve zorg, maar is buiten levensgevaar. Ajax meldt dat de voetballer in slaap wordt gehouden.

De 20-jarige invaller Nouri werd gistermiddag in de gestaakte oefenwedstrijd tegen Werder Bremen plotseling onwel zonder dat er een bal of tegenstander in de buurt was.

In de Amerikaanse staat Virginia is een mars van de racistische groepering Ku Klux Klan uitgelopen op botsingen met honderden tegenstanders. Tientallen KKK-aanhangers wilden protesteren tegen een geplande verwijdering van een standbeeld van generaal Lee in Charlottesville - een Zuidelijke held uit de Burgeroorlog.

Voor de mars was een vergunning afgegeven. Volgens de politie gold dat niet voor het protest van de tegendemonstranten. Agenten gebruikten traangas om de groepen uit elkaar te drijven.

Leden van de KKK tijdens de bijeenkomst in Charlottesville

In Amsterdam konden tienduizenden dance-liefhebbers tot diep in de nacht voor de laatste keer in het wit naar Sensation, misschien wel het bekendste dance-event ooit in Nederland. Het evenement stopt in Nederland, maar wordt nog wel georganiseerd in het buitenland.

Top-dj's Hardwell, Sunnery James & Ryan Marciano en Fedde Le Grand zweepten het publiek met hun muziek op. Ook dj Tiesto maakte zijn opwachting als special guest.

Voor de laatste keer Sensation

In Egmond aan Zee is een papegaaiduiker gevonden, meldde de Dierenambulance Alkmaar gisteravond. De zeevogel, die in Nederland heel zeldzaam is, werd op het strand aangetroffen en was verzwakt en vermagerd.

De dierenambulance heeft het dier overgedragen aan Ecomare op Texel, waar het zal worden opgelapt.

Verder vandaag...

In Amsterdam wordt op de Dam gedemonstreerd tegen de AK-partij van president Erdogan. Sinds de mislukte coup vorig jaar zijn er in Turkije al meer dan 120.000 academici, leraren en ambtenaren opgepakt en ontslagen.

In Turkije zelf wordt ook gedemonstreerd tegen Erdogan. In Istanbul eindigt de mars van de oppositie die op 15 juni begon in Ankara.

In een moskee in Utrecht wordt de eerste kinderkoran gepresenteerd aan vertegenwoordigers van de verschillende islamitische gemeenschappen in Nederland.

En Max Verstappen start vanmiddag om 14.00 uur vanaf de vijfde positie in de Grand Prix van Oostenrijk. Hij schat zijn kansen op een podiumplaats niet hoog in.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl