Vertrekkend minister Plasterk
NOS NieuwsAangepast

Het beste uit het Oog: het 'juweel' van Plasterk en de Dakloze Dichter

In de serie afscheidsgesprekken met ministers blikt vertrekkend minister Ronald Plasterk terug op zijn periode in Den Haag. Hij vertelt over zijn gezondheid, het "uitgeklede" departement van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en over zijn plannen voor de toekomst. Ook is hij vol lof over een VVD-collega, die hij "het verborgen juweel" van kabinet Rutte II noemt.

Adri de Visser was jarenlang natuurfotograaf in Afrika, toen hij in 2012 werd neergeschoten bij een beroving in Nairobi. Hij overleefde de aanval, maar kwam in een rolstoel terecht en raakte praktisch blind. In de podcast met het beste uit het Oog vertelt Visser aan Coen Verbraak hoe het voor hem is dat zijn werk wordt geëxposeerd, terwijl hij het zelf nooit meer kan zien.

John Jansen van Galen ging voor zijn maandelijkse poëzierubriek op zoek naar de Dakloze Dichter, die op Keti Koti een gedicht voordroeg. John vertelt hoe hij in de Bijlmer terechtkwam en werd gegrepen door de dichtkunst van de welbespraakte en belezen Hilmano van Velzen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl