Marco Ureña, de matchwinnaar van Costa Rica
NOS VoetbalAangepast

Costa Rica begint Gold Cup met kleine zege

Costa Rica is de strijd om de Gold Cup, het titeltoernooi voor landen uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied, begonnen met een krappe zege op Honduras. In het voetbalstadion van New York Red Bulls werd Marco Ureña (van San José Earthquakes) met zijn treffer vlak voor rust de matchwinnaar voor de ploeg van aanvoerder Bryan Ruiz (oud-FC Twente en -PSV).

In dezelfde groep A hadden Frans-Guyana en Canada voor een doelpuntrijke openingswedstrijd van het evenement in de Verenigde Staten gezorgd. Het duel eindigde in een 4-2 zege voor de Canadezen, die na een uur bij een 3-0 voorsprong op rozen leken te zitten.

De 16-jarige Canadees Alphonso Davies in actie

Na treffers van Roy Contout en Sloan Privat in de 69ste en 71ste minuut werd het toch nog even spannend. Totdat Alphonso Davies, de pas 16 jaar oude middenvelder van Vancouver Whitecaps, in zijn tweede interland met zijn tweede goal van de avond de marge weer op twee bracht.

Titelverdediger Mexico komt zondagnacht (Nederlandse tijd) pas voor het eerst in actie. De ploeg zit in groep C, samen met onder andere Curaçao, dat zich voor het eerst heeft geplaatst voor het landentoernooi. Jamaica is de eerste tegenstander van Curaçao, dat onder meer kan beschikken over Vitesse-doelman Eloy Room en Darryl Lachman van Willem II.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl