Demonstraties in Hamburg
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 8 juli: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen!

De dag start bewolkt en vooral in het noorden is er kans op een beetje regen. Vanmiddag is het droog met wat zon. Het wordt 20 graden op de Wadden tot 26 in Limburg.

Wat heb je gemist?

In Hamburg zijn rond de G20-top opnieuw botsingen geweest tussen de politie en demonstranten. Betogers stichtten brandjes en winkels werden geplunderd. De politie trad hard op. Demonstranten willen bij de G20-top hun woede uiten over globalisering en sociale ongelijkheid.

Demonstranten staken barricades in brand in Hamburg

Het Rotterdamse containerbedrijf APM is diverse keren gewaarschuwd voor zijn zwakke beveiliging. Dat schrijft de Volkskrant. APM hield vorig jaar de modernisering van de computersystemen tegen, omdat die voor zo'n upgrade enige tijd stil komen te liggen. Door de aanval met gijzelsoftware raakten vorige week twee containerterminals van APM buiten gebruik. Dat kostte het bedrijf miljoenen.

Drugspand Hilvarenbeek

De politie en het OM schieten tekort in de strijd tegen de georganiseerde misdaad in het zuiden van Nederland. Dat concluderen tientallen burgemeesters uit Noord-Brabant en Limburg. De NOS ondervroeg ze over de aanpak van zware criminaliteit, zoals wietteelt en wapenhandel. De meesten vinden dat politie en OM te weinig resultaat boeken.

Provinciale Staten van Brabant hebben ingestemd met ingrijpende maatregelen voor de intensieve veehouderij. De provincie wil de stank en uitstoot van onder meer de vele varkensstallen in Brabant flink terugbrengen. Binnen vijf jaar moeten verouderde veestallen veel minder ammoniak en fijnstof produceren. Brabantse boeren hebben fel geprotesteerd tegen de maatregelen.

Verder vandaag...

In Groningen wordt vanmiddag gedemonstreerd tegen de komst van Thierry Baudet en Theo Hiddema van Forum voor Democratie. De twee komen naar de stad om kiezers te bedanken voor de zetels in de Tweede Kamer. Demonstranten protesteren tegen 'seksisme en fascisme van Thierry Baudet'.

De dancewereld neemt vanavond afscheid van Sensation. Het wereldwijd bekendste dancefeest stopt ermee in Nederland. Het feest waarvoor iedereen zich in het wit kleed, wordt afgesloten met nog één editie in de Amsterdam Arena.

En de G20 in Hamburg gaat verder, met discussies over de wereldeconomie, het klimaat en terrorismebestrijding.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl