De Eindhovense basisschool 't Slingertouw
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Directeur basisschool die met klas moskee bezocht bedreigd

De directeur van basisschool 't Slingertouw in Eindhoven is bedreigd nadat groep 3 van de school woensdag een moskee had bezocht. Het klasse-uitje haalde de sociale media en de website GeenStijl.

Een foto op sociale media toonde de kinderen met een rondleider van de moskee. GeenStijl maakte daarvan dat de kinderen gedwongen op de knieën moesten in de 'islamhut'. Het moskeebezoek van de school werd daarna in reacties veroordeeld als indoctrinatie en promotie van de islam.

Op de basisschool in Eindhoven werd de afgelopen tijd gewerkt aan een thema rond het Internationaal Kinderfeest. Klassen van de school kozen een land waar ze zich in wilden verdiepen. "Voor een van de klassen was dat Turkije. Een bezoek aan de moskee was een van de activiteiten", vertelt directeur Van der Velde.

Facebook op zwart

De school doet op zijn Facebookpagina verslag van allerlei activiteiten, zo ook van het bezoek aan de moskee. "Dat werd op Twitter gedeeld en kreeg een verkeerde kop", zegt Van der Velde tegen Omroep Brabant. "Uiteindelijk pikte GeenStijl dit op en kregen we een aantal nare reacties."

"We hebben de Facebookpagina op zwart gezet. Dat was nodig want al die reacties waren echt heel kwetsend. En dat is zo onnodig." Niet alleen werd er veel gereageerd op de Facebook- en Twitterpagina van de school, ook kreeg de schooldirecteur twee telefonische bedreigingen.

Leerlingen tolerantie bijbrengen

Op basisschool 't Slingertouw zitten kinderen van verschillende nationaliteiten. "Ik zou het vreselijk vinden als onze kinderen na hun schooltijd zo eenzijdig zouden reageren als sommige mensen op internet", zegt de directeur. "We proberen onze leerlingen tolerantie en begrip bij te brengen."

Van der Velde heeft de bedreigingen gemeld bij de politie. Die stelt een onderzoek in.

Advertentie via Ster.nl