NOS VoetbalAangepast

ADO raakt Kastaneer kwijt en ziet Kuipers komen

Gervane Kastaneer speelt komend seizoen in de Tweede Bundesliga. De 21-jarige transfervrije aanvaller van ADO Den Haag heeft een driejarig contract getekend bij 1. FC Kaiserslautern.

Gervane Kastaneer met de technisch directeur van Kaiserslautern, Boris Notzon

Kastaneer sprak de afgelopen dagen ook met de Italiaanse Serie A-club Hellas Verona en het Russische Dinamo Moskou, maar hij had het beste gevoel bij Kaiserslautern, waarmee hij direct op trainingskamp gaat naar het Oostenrijkse Zams.

Mislukte transfer naar Mainz

In de winterstop zou Kastaneer naar Bundesliga-club FSV Mainz 05 gaan, maar vanwege een oogblessure kwam hij niet door de medische keuring. Er waren twee operaties nodig om het zicht in zijn oog te herstellen.

Zijn nieuwe club Kaiserslautern speelt dan wel niet in de Bundesliga, maar is wel een grote club in Duitsland met vier landstitels achter zijn naam. Vorig seizoen werd Kaiserslautern dertiende in de Tweede Bundesliga.

Linksback Kuipers komt

ADO heeft de selectie versterkt met Bas Kuipers. De 22-jarige linksback komt transfervrij over van Excelsior. Hij tekent voor twee seizoenen.

De Amsterdammer speelde in drie seizoenen in totaal 75 eredivisieduels voor de Kralingers. Kuipers werd opgeleid door Ajax en 2014 voor één seizoen verhuurd aan Excelsior, waarna de Rotterdammers hem transfervrij konden overnemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl