NOS NieuwsAangepast

Politie Brussel vindt wapenvoorraad en politie-uniformen

De Belgische politie heeft vannacht bij zes huiszoekingen in Brussel een voorraad wapens, kogelwerende vesten en politie-uniformen gevonden. Twee broers zitten vast. Volgens Belgische media is met hun aanhouding een terreuraanslag voorkomen.

De politie heeft dat niet bevestigd, maar zegt wel dat de huiszoekingen en arrestaties te maken hadden met een onderzoek naar terrorisme, dat wordt gedaan in samenwerking met de Franse politie en justitie.

De huiszoekingen waren in de Brusselse gemeente Anderlecht. Er werden vier mensen meegenomen voor verhoor. Twee van hen zijn inmiddels vrijgelaten. Twee broers met de Belgische nationaliteit, Khalid S. (37) en Akim S. (40), zitten nog vast. De geradicaliseerde broers worden verdacht van deelname aan een terroristische groep, zegt het federaal parket in Brussel.

Ontstekingsmechanismen

In een garagebox in Anderlecht vond de politie drie kalasjnikovs met een voorraad munitie, een geweer met korte loop, drie handvuurwapens met munitie, vier ontstekingsmechanismen, kogelwerende vesten, uniformen van de politie en van beveiligers, en een blauw zwaailicht.

Een onderzoeksrechter heeft besloten dat de twee broers voorlopig in de politiecel blijven.

In Frankrijk is in de buurt van Lille ook iemand opgepakt. Het zou een man van 42 zijn die contact had met de broers in Brussel.

Motorbende

Volgens Belgische media hebben de opgepakte broers banden met de motorclub Kamikaze Riders, waarvan leden zijn veroordeeld voor terrorisme. De Kamikaze Riders zouden banden hebben met de organisatie Sharia4Belgium. Het federaal parket in Brussel doet daarover geen mededelingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl