Bij Siësta&Go kun je terecht voor een middagslaapje
NOS Nieuws

In Madrid kun je 's middags bijslapen in dit siësta-hotel

Voor Spanjaarden in Madrid die tussen de middag even een dutje willen doen, is er nu iets bedacht: het siësta-hotel, een hotel waar gasten vanaf 5 cent per minuut even kunnen bijslapen.

Ook toeristen zijn uiteraard welkom, evenals gasten die liever wat langer willen uitrusten. Siësta&Go is geopend tussen 11 en 19 uur en de prijs hangt af van je keuze: je kan bijkomen op een bank (5 cent), in een stapelbed (13 cent) of op een privékamer (23 cent). Het hotel is gevestigd in het hart van het zakencentrum van Madrid en heeft negentien kamers.

De Spaanse eigenaresse kwam op het idee toen ze in Japan was, vertelde ze tegen de Spaanse krant El País. Daar zijn namelijk vergelijkbare 'hotels', die vermoeide gasten de mogelijkheid geeft om te rusten. "Het gemak is dat je niet naar huis hoeft."

Traditie

Gasten hoeven overigens niet bang te zijn dat ze te laat terug op het werk komen want ze kunnen worden gewekt, vertelt de bedenker. Rond het middaguur is er een piek, maar de hele dag door komen mannen in pakken en vrouwen die graag hun hakken willen uitdoen.

De siësta staat in Spanje onder druk. Steeds minder bedrijven hebben de traditie om de dag een tijdje te onderbreken. De eigenaresse wil de siësta graag terugbrengen en bedacht daarom dit concept.

Niet alleen in Japan en Madrid kun je terecht voor een middagdutje. Zo kent Brussel siëstabar PAUZzzz en Londen sinds een jaar 'The Nap Station'.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl