NOS VoetbalAangepast

Kevin Diks huurling bij jeugdliefde Feyenoord

Voor Kevin Diks komt bij Feyenoord een jongensdroom uit

Het is inmiddels een cliché en ook Kevin Diks ontkomt er niet aan. Feyenoord, De Kuip: iedere nieuweling moet dezelfde vragen beantwoorden. En wat kan de 20-jarige verdediger anders zeggen dan dat "een jongensdroom uitkomt."

Diks is door Feyenoord gehuurd van Fiorentina. Die Italiaanse club kocht hem vorig jaar zomer van Vitesse. Maar bij Fiorentina lukte het vooralsnog niet voor Diks. Eerst werd hij al verhuurd aan zijn oude club Vitesse en nu dus aan Feyenoord.

Diks: "Voor mij is dit heel speciaal. Ik ben al van kleins af aan fan van Feyenoord. Het shirt, het stadion, daar heb ik altijd van gedroomd. En nu gaat het dus gebeuren."

Rechtsback

Diks moet met Bart Nieuwkoop het gevecht aangaan om de rechtsbackpositie, waar de onlangs aan AS Roma verkochte Rick Karsdorp furore maakte in het kampioensjaar. Diks: "We moeten alleen al tot de winterstop 28 wedstrijden spelen. Natuurlijk hoop ik dat ik veel speel. Maar het belangrijkste is dat het team goed draait."

Zijn eerste serieuze tegenstander zou Vitesse kunnen worden in de strijd om de Johan Cruijff-schaal. De club waar hij debuteerde in het betaalde voetbal. "Ik heb altijd respect gehouden voor Vitesse. Onder Peter Bosz mocht ik debuteren en minuten maken. Dat zal ik nooit vergeten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl