Roy Curvers
NOS WielrennenAangepast

Bellen met Roy: genieten op het Formule 1-circuit

Kan een Tourrenner genieten van het uitzicht? Het is een klassieke vraag in de Ronde van Frankrijk. Sommige renners hebben geen oog voor het landschap, maar Roy Curvers wel. "We reden dwars door de Ardennen, ik zag wel dat dat een mooie omgeving is", zegt hij in Langs de Lijn En Omstreken.

"Soms krijg je wel mee waar je rijdt, zoals vanmiddag op het Formule 1-circuit van Spa-Francorchamps. Daar keek ik mijn ogen uit. Maar hoe dichter je bij de finish komt, hoe minder je ziet. In de finale ben je gefocust op vluchtheuvels en de andere renners."

Dat teamgenoot Michael Matthews in de sprint geklopt werd door Peter Sagan zorgde niet voor een slecht humeur aan de eettafel bij Sunweb, zegt Curvers. "We laten ons daar niet door uit het veld slaan, maar het is wel even zuur als je zo dicht bij een etappezege bent. Maar dat is de Tour, je moet de knop omzetten, morgen moet er gewoon weer gekoerst worden."

Dat Sagan won, terwijl eerst nog zijn voet uit zijn pedaal schoot, dwingt respect af bij Curvers. "Hij laat zien dat hij van absolute wereldklasse is. Alles moet perfect zijn om hem te kloppen. Michael (Matthews, red.) zat iets te ver weg, daardoor kon Sagan zich zo'n misstapje permitteren. Als hij in zijn wiel begint, straft Michael het af."

Videodagboek van Sinkeldam

Een andere Sunweb-renner geeft iedere dag een kijkje in de keuken. Nederlands kampioen Ramon Sinkeldam houdt een videodagboek bij over zijn belevenissen in de Tour. Vandaag heeft hij een gast in zijn 'vlog': ploeggenoot Mike Teunissen.

Teunissen schuift aan in het videodagboek van Sinkeldam

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl