Dre Hazes en volkszanger ruziën over optreden
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Volkszanger van het podium gehaald vanwege Hazes-medley

Een volkszanger is op het evenement Oosterhout Live tijdens een optreden van het podium gehaald omdat hij een medley van André Hazes-nummers zong. De artiest in kwestie, Frank Verkooyen, is volgens Omroep Brabant woedend.

Verkooyen was gisteravond halverwege zijn optreden toen de organisatie ingreep. Volgens de volkszanger gebeurde dat op aandringen van André Hazes junior die ook zou optreden.

"Ik zong al Hazes toen hij nog in zijn broek scheet", schrijft de woedende Verkooyen op Facebook. Hij begrijpt niet waarom hij de nummers van André Hazes niet mocht zingen. De zanger vindt het onbegrijpelijk dat de organisatie hem na bijna een half uur van het podium haalde.

Absolute onzin

In een filmpje op Facebook zegt Dré Hazes dat hij nooit een artiest van het podium zou sturen. "Het is absolute onzin. In dit geval heeft de artiest zijn repertoire niet goed afgestemd met de andere artiesten." Dré wenst Verkooyen veel succes. "Over een paar jaar lachen we er misschien om."

De organisatie zegt dat Verkooyen zich niet aan de afspraak heeft gehouden. "Vooraf is wel degelijk gevraagd om géén Hazesnummers te zingen. Normaal gesproken respecteert een artiest dat, maar Frank doet het dan toch", zegt Arnoud Kastelijns tegen BN DeStem. Verkooyen zegt dat iemand anders van de organisatie Hazes-medleys geen probleem vond.

Geen partij

Het boekingsbureau van Dré Hazes junior zegt dat de zanger zich er niet mee heeft bemoeid. Wel vindt het bureau het goed dat de organisatie heeft ingrepen. "Het is niet netjes als tijdens zo'n evenement een volkszanger liedjes gaat zingen die later ook Dré zou doen, terwijl hierover eerder afspraken zijn gemaakt", aldus een woordvoerder.

Advertentie via Ster.nl