Jos van Emden
NOS WielrennenAangepast

Maassen: met gewone tijdritbanden namen we misschien een risico

Bij Lotto-Jumbo droomden ze vanochtend van de gele trui. Zowel Primoz Roglic als Jos van Emden had een reeële kans op de overwinning, maar beiden stapten vanavond met lege handen en in gewone teamkleding het hotel binnen.

Van Emden kwam simpelweg tekort, hij werd zevende. Liefst drie andere renners van de ploeg gingen onderuit, onder wie Roglic. Ploegleider Frans Maassen denkt niet dat de bandenkeuze daar iets mee te maken heeft.

"Je weet het natuurlijk nooit, maar we moeten nog evalueren. We reden met onze gewone tijdritbanden. Dan kan het zijn dat je wat meer risico neemt, maar Jos reed een heel goede tijdrit op dezelfde banden."

Naast Roglic gingen ook George Bennett en Dylan Groenewegen onderuit op het spekgladde parcours. "Roglic ging in de eerste bocht vol onderuit. Toen was het gelijk afgelopen", zegt Maassen, die uitlegt dat het heel moeilijk is om de balans te vinden tussen volle bak gaan en het beperken van de de risico's.

'Beter Sven Kramer kunnen meenemen'

"Bennett nam niet eens risico, maar hij gleed toch dertig meter over de weg heen. We hadden beter Sven Kamer kunnen meenemen."

Groenewegen en Bennett kwamen er zonder ernstige kleerscheuren vanaf. Voor Roglic geldt dat niet, vreest Maassen. "Primoz reed nog wel sterk door, maar hij maakte een flinke klap. Hij ging met zijn nek de hekken in. Daar zal hij zeker last van hebben."

Korte samenvatting: zege en geel voor Thomas, Valverde valt uit

Jos van Emden kwam simpelweg tekort. "Ik reed niet slecht, maar het was zeker geen topdag." De Lotto-Jumbo-renner won de tijdrit op de laatste dag van de Giro en hoopte dat kunstje te herhalen.

"Ik mis denk ik net één, twee procent omdat ik lange tijd niet gekoerst heb. Ik reed tegen mijn max aan, maar het was niet hard genoeg. De laatste vier kilometer waren een gevecht."

Van Emden in betere tijden na zijn winst in de Giro

Van Emden hoopte op een podiumplaats. "Twee jaar geleden werd ik vijfde, dus ik ging voor een plekje bij de beste drie. Dat zat er niet in, maar al met al ben ik niet heel teleurgesteld."

Veel valpartijen bij Lotto-Jumbo

Terwijl drie ploeggenoten dus onderuit gingen op het natte wegdek, bleef hij zelf overeind. "Ik ben drie keer echt gegleden, één keer zelfs met twee wielen. Ik heb dus wel maximaal gereden, maar ik liet er wel wat liggen."

"Ik heb met vol risico gereden. Andere jongens moeten nog twintig dagen door, maar mijn Tour zit er mentaal gezien even op."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl