Fietsen naar Düsseldorf
NOS NieuwsAangepast

'We zijn echte bikkels, dus fietsen lekker door de regen'

Over een paar uur begint in Düsseldorf de Tour de France. Vanochtend stapten er al ruim honderd Nederlanders op de fiets, om vanuit het Limburgse Tegelen de tocht te maken naar de start van de wielerkoers. Een tocht van 100 of 150 kilometer.

In de werkplaats van een plaatselijke fietswinkel worden de nummertjes voor op de fietsen uitgedeeld. Nog even de banden oppompen, een stuk Limburgse vlaai naar binnen werken en dan op naar de Tourstart.

"We gaan ervoor", zegt een deelneemster van de Tour Ride. Dat het weer daarbij niet echt meewerkt, is jammer. "Ik reken op 100 kilometer in de regen. Maar je kunt er niets aan doen." Een man in een geel hesje, die zelfs 150 kilometer fietst, trekt zich van de regen niets aan. "We zijn echte bikkels, dus we gaan lekker door de regen fietsen."

Honderd sportievelingen fietsen naar de opening van de Tour de France

De meeste deelnemers aan de tocht naar Düsseldorf fietsen al jaren. Maar dat geldt niet voor iedereen. "Ik fiets pas sinds een week of vijf", zegt een man. "Maar de reden om de racefiets te kopen is omdat ik met de gewone fiets niet verder kwam dan honderd kilometer, vanwege het gewicht en de aerodynamica."

De zwakste schakel wil hij vandaag niet worden. "Ik heb vorige week het hele traject al eens gefietst", biecht de man op. "Om te kijken waar welk heuveltje zit. Maar een opgave wordt het zeker, die 150 kilometer."

Later vandaag, waarschijnlijk rond 15.00 uur, komen alle deelnemers aan in Düsseldorf. Daar volgt onder meer een ontmoeting met de renners van Team Sunweb en kijken ze naar de finish van de eerste etappe van de Tour, een tijdrit van 14 kilometer door de stad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl