NOS SportAangepast

De sport van zaterdag bij de NOS

Deze eerste juli staat uiteraard vooral in het teken van de Tour de France, die vandaag in Düsseldorf van start gaat. De eerste opdracht is een individuele tijdrit van 14 kilometer door de Duitse stad.

Oud-renner Tom Veelers, hier met Koen de Kort tijdens de Tour van 2014, is te gast in De Avondetappe.

Vanaf 15.10 uur is de race tegen de klok rechtstreeks te volgen op NPO 1 en NOS.nl. Radio Tour de France begint al om 14.00 uur op NPO Radio 1, terwijl op NOS.nl het liveblog verslag doet van alle verwikkelingen op dag 1 van de Tour.

In het (dagelijkse) Tourjournaal op NPO 3 wordt vanaf circa 19.30 teruggeblikt op de dag van vandaag, inclusief uitgebreide samenvatting.

Rond de klok van 21.30 uur verschijnen ook dit jaar weer diverse gasten aan tafel in De Avondetappe. Vanavond schuiven NOS-wieleranalist Danny Nelissen, voormalig Rabobank-coureur Grischa Niermann (negen Tourstarts) en oud-renner Tom Veelers, die eind 2016 vanwege aanhoudende knieklachten een punt achter zijn profloopbaan zette, aan bij Dione de Graaff.

Veel, heel veel wielrennen dus, maar niet louter. In de Studio Sport-uitzending komen onder meer de Diamond League in Parijs (met Sifan Hassan en Churandy Martina), de wedstrijd Nederland-Nieuw-Zeeland op de World Hockey League en de Triatlon in Holten aan bod.

Programma's zaterdag

14.00 uur Radio Tour de France NPO Radio 1
15.10 uur Tour de France: etappe 1 NOS,nl en NPO 1
19.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
19.27 uur Tourjournaal NOS,nl en NPO 3    
21.24 uur De Avondetappe NOS,nl en NPO 1
23.18 uur Studio Sport NOS,nl en NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl