NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 1 juli: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, het is bewolkt en het regent geruime tijd. Later op de dag wordt het droger en breekt de zon even door. Het wordt lokaal 18 tot 21 graden. Morgen begint de dag juist droog en valt er later op de dag een bui.

Wat heb je gemist?

Exclusieve tabakscontracten bij studentenverenigingen

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) onderzoekt contracten die sigarettenfabrikant Japan Tobacco Industries sluit met studentenverenigingen. Die geven aan dat ze niet wisten dat de constructie illegaal is, meldt Trouw.

Drugs, aso's en nog vier dingen die vanaf vandaag veranderen

Het is 1 juli en dat betekent dat er allerlei nieuwe wetten en regels ingaan. Van speekseltesten op drugsgebruik in het verkeer tot afscheid van de praatpraal.

Vandaag worden alle 3.300 praatpalen uitgeschakeld

'Fred Teeven niet naar de Raad van State'

Oud-staatssecretaris Fred Teeven heeft zich volgens het AD teruggetrokken voor een benoeming bij de Raad van State. De VVD'er wil zelf in de krant niet reageren.

Lee Towers ontroerd door oeuvre-Edison

Zanger Lee Towers heeft in Rotterdam de Edison Oeuvreprijs in ontvangst genomen. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Aboutaleb.

'Ik ben ontroerd en blij'

Als een festival het zo regelt, sta je niet lang in de rij voor de wc

Hoe voorkom je als festivalorganisator dat je publiek niet minutenlang in de rij hoeft te staan voor de wc? Twee Vlaamse onderzoekers van de Universiteit Gent berekenden welke toiletopstelling voor de beste doorstroom zorgt.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Verder vandaag...

In het Oosterpark in Amsterdam wordt het Nederlandse slavernijverleden herdacht. Het is vandaag precies 154 jaar geleden dat de slavernij werd afgeschaft. De ceremonie is rechtstreeks te volgen van 13.00 tot 14.35 uur op NPO 1 en NOS.nl.

De overleden oud-bondskanselier Helmut Kohl krijgt een Europese afscheidsceremonie. Zijn kist wordt bedekt met de Europese vlag, niet met de Duitse. De uitvaart is vanaf 10.45 uur live te volgen op NPO 2 en op de NOS-website.

In Düsseldorf begint de Tour de France. Even na 15.00 uur starten de eerste wielrenners aan de tijdrit van 14 kilometer. De finish van de wielerronde is op 21 juli in Parijs. En ook dat is natuurlijk live te volgen op NPO 1 en onze site.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl