Jong Duitsland viert de Europese titel in Polen
NOS VoetbalAangepast

Jong Duitsland pakt Europese titel

Duitsland heeft de Europese titel voor spelers onder 21 jaar in de wacht gesleept. In de finale in het Poolse Krakau werd Spanje (de kampioen van 2011 en 2013) met 1-0 verslagen.

Waar Spanje tot de finale ongeslagen was gebleven en veel indruk had gemaakt, had Duitsland in de groepsfase nog met 1-0 verloren van Italië. In de finale vielen de Spanjaarden tegen en was Duitsland voor rust de betere ploeg.

Mitchell Weiser (l) en Max Meyer (r) vieren de winnende goal

Al na zeven minuten raakte Max Meyer (Schalke 04) de paal en vlak voor rust kopte Mitchell Weiser (Hertha BSC) de Duitsers naar 1-0. Nadat Saúl Ñíguez (Atlético Madrid) na rust een grote kans had gemist, verzuimde Serge Gnabry (door Bayern München deze zomer overgenomen van Werder Bremen) tot twee keer toe de voorsprong te vergroten.

In de slotfase weerstond Duitsland de Spaanse druk en pakte de ploeg na de titel van 2004 zijn tweede Europese titel voor spelers onder 21 jaar.

Het is een goede week voor het Duitse voetbal. Bij de Confederations Cup in Rusland plaatste een nog jonge Duitse selectie zich donderdag voor de finale. Die is zondag tegen Chili.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl