De gevangen vrouwen
NOS NieuwsAangepast

Disney maakt Pirates-rit minder vrouwonvriendelijk

De Pirates of the Caribbean-attractie in de parken van Disney wordt iets minder vrouwonvriendelijk. Een vrouwenveiling krijgt een make-over.

In de scène is te zien hoe wellustige piraten tegen elkaar opbieden om een roodharige gevangene in handen te krijgen. Nog vier andere bange vrouwen staan te wachten op eenzelfde lot, onder de banier "Veiling: neem een deerne tot bruid".

Het onderdeel maakt sinds de opening in 1967 deel uit van de attractie, maar Disney vindt de scène niet meer passen in deze tijd.

Het nieuwe ontwerp voor de attractie

In de nieuwe opzet krijgt de roodharige dame opnieuw een hoofdrol, maar nu is ze zelf piraat geworden. Ze dwingt dorpelingen hun eigendommen in te leveren voor een veiling.

Disney paste eerder al een ander onderdeel van de rit aan: een scène waarin een vrouw wordt achternagezeten door een piraat. De vrouw kreeg schalen voedsel in handen, zodat het nu lijkt alsof de man daar op uit is, in plaats van op de vrouw zelf.

Barbossa

Disneyland Parijs heeft de primeur van de nieuwe opzet als de attractie op 24 juli weer opengaat na een renovatie. Later volgen ook de attracties in Florida en Californië, als die volgend jaar een make-over krijgen.

Pirates of the Caribbean in Parijs heeft nog wat andere veranderingen ondergaan, zo zijn kapitein Barbossa en Davy Jones toegevoegd. Zij speelden hoofdrollen in de films die op de attractie zijn gebaseerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl