NOS NieuwsAangepast

Grote uitvaartverzorger failliet

Rouwservice Nederland is failliet. Het uitvaartbedrijf uit Enkhuizen, marktleider op het gebied van doodskisten en vervoer van overledenen, kon het vakantiegeld en de salarissen van medewerkers niet meer uitbetalen. Eerder deze week verleende de rechtbank in Noord-Holland al uitstel van betaling.

Ook voor dochterbedrijf Rouwservice Rijnmond en Drechtsteden en het zusterbedrijf Bogra is het doek gevallen. Laatstgenoemde bouwde op grote schaal doodskisten. Uitvaartbedrijf Dela is daarvan de voornaamste afnemer.

Bij Rouwservice Nederland werken zo'n 250 mensen.

Doorstart?

Het uitvaartbedrijf gaat voorlopig nog door met haar werkzaamheden. Dat besluit is genomen door de curator in overleg met de rechter-commissaris, de bank en uitkeringsinstantie UWV. De curator hoopt op een doorstart.

De Telegraaf schrijft dat Rouwservice Nederland gesprekken voerde met investeringsmaatschappij Value8 over een overname, maar dat is volgens investeerder Peter Paul de Vries niet het geval. "Dossiers van gezonde bedrijven die failliet dreigen te gaan, komen vaker op ons bureau terecht. We hebben ernaar gekeken, maar we hebben geen onderhandelingen gevoerd."

In opdracht van de Belastingdienst is al een deel van de inboedel van het bedrijf geveild. Het gaat onder meer om brancards en koelunits.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl