Verkeersdrukte door storing met slagbomen op Haringvlietbrug
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Automobilisten halen kapotte slagboom Haringvlietbrug weg

Automobilisten hebben op de A29 bij de Haringvlietbrug op eigen houtje een kapotte slagboom weggehaald om weer verder te kunnen rijden. Na anderhalf uur was het geduld van de bestuurders op.

De slagbomen gingen halverwege de middag naar beneden en gingen niet meer omhoog. Daardoor kon zowel het verkeer naar Rotterdam als richting Bergen op Zoom niet meer over de brug. Het gevolg was lange files.

"Na een anderhalf uur wachten ben ik naar voren gelopen om te kijken of er al een monteur van Rijkswaterstaat was, maar die bleek er niet te zijn", vertelde een automobilist bij Radio Rijnmond. De man heeft daarna samen met een andere automobilist de kapotte slagboom losgeschroefd met een bahco en langs de kant van de weg gelegd.

"Twee losse moeren, van zijn plaats halen, een stekkertje los en je legt hem langs de kant van de weg. En heel de boel kan gewoon weer rijden", omschrijft de automobilist zijn actie. "Het is een fluitje van een cent."

De bestuurder noemt het schandalig dat Rijkswaterstaat zolang mensen in de file heeft laten wachten. Hij is niet bang opgepakt te worden voor zijn handelen.

Rijkswaterstaat reageert verbeten na de actie van de automobilisten. "Dit zorgt ervoor dat de afhandeling naar verwachting langer gaat duren omdat de monteur hierdoor belemmerd wordt", staat in een tweet. Over de oorzaak van de storing is nog niets bekend.

Verholpen

De Haringvlietbrug in de A29 is inmiddels in beide richtingen weer te gebruiken nadat de storing is verholpen. De slagboom wordt volgens Rijkswaterstaat later gerepareerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl