De Rabobank in Aalten
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

'Ontvoerde' monteur geldautomaat nu zelf verdachte

De flappentapmonteur die in maart zei dat hij was ontvoerd, is nu zelf als verdachte aangehouden. Bij de vermeende ontvoering werd een groot geldbedrag van de Rabobank in Aalten gestolen. De recherche heeft naast de storingsmonteur nog iemand aangehouden.

De storingsmonteur wordt ervan verdacht dat hij zelf het geld heeft gestolen en een valse aangifte heeft gedaan.

De 37-jarige storingsmonteur verklaarde op 23 maart dat hij bij een viaduct in Varsseveld was klemgereden. Hij zei dat hij onder bedreiging van een vuurwapen door twee mannen werd gedwongen om achter in zijn eigen busje te stappen. De monteur was op dat moment onderweg naar een geldautomaat in Aalten. Hij zou diezelfde middag in zijn bus zijn achtergelaten in Doetinchem.

Twijfels aan verklaring

Na technisch onderzoek en een reconstructie ging de politie twijfelen aan zijn verklaring, meldt Omroep Gelderland. Ook kwam er geen enkele reactie op getuigenoproepen van de politie.

Het vermeende slachtoffer werd zelf verdachte en is op 13 juni aangehouden, samen met een andere 37-jarige Arnhemmer. Die wordt verdacht van betrokkenheid bij de diefstal en het in scene helpen zetten van de ontvoering. Beide mannen zijn twee weken in bewaring gesteld. Vanmorgen zijn ze vrijgelaten maar ze blijven nog wel verdachte in het onderzoek.

Advertentie via Ster.nl