Scholieren van het Martinuscollege moesten gisteren het pand uit
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Nog twee leerlingen opgepakt voor verspreiden gas in school

Na de aanhouding van een scholier gisteren, zijn er nog twee leerlingen opgepakt voor het verspreiden van een onbekende stof in het Martinuscollege in Grootebroek. De middelbare school werd gisteren aan het eind van de ochtend ontruimd, omdat 33 leerlingen en docenten onwel werden.

De scholieren en docenten werden duizelig en misselijk. Een van hen werd met hyperventilatieklachten naar het ziekenhuis gebracht. De anderen met klachten werden buiten bij de school behandeld.

De scholier die gisteren werd aangehouden omdat hij betrokken zou zijn bij de verspreiding van de stof, hoeft van de directeur niet meer terug te komen. "Pubers doen dingen waar ze niet over nadenken, maar dit is wel heel erg over de schreef."

Het is niet duidelijk om wat voor materiaal het gaat, maar mogelijk is het traangas of een stof die daaraan verwant is. Metingen van de brandweer brachten geen gevaarlijke stoffen aan het licht, schrijft regionale omroep NH.

Inmiddels gaat het goed met de onwel geworden docenten en leerlingen. Ook de leerling die naar het ziekenhuis is gebracht, is weer thuis en maakt het goed. Vanwege de gebeurtenis geldt vandaag een aangepast rooster op de school.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl