Bouwe Bekking tijdens de Volvo Ocean Race
NOS SportAangepast

Achtste Volvo Ocean Race voor Bekking, ook Huisman gaat mee

Bouwe Bekking gaat voor de achtste keer meedoen aan de Volvo Ocean Race. De Nederlandse schipper staat, net als in de vorige editie, aan het roer van team Brunel. In zijn bemanning is ook plaats voor de Nederlandse zeiler Carlo Huisman, die zijn debuut maakt.

Het Nederlandse team, dat in de vorige editie van de grootste zeilrace om de wereld als tweede eindigde, zal een mix worden van ervaren zeilers en jong talent, onder wie Huisman. De 25-jarige zeiler won afgelopen weekend met Nieuw-Zeeland nog de America's Cup.

  • Stefan Coppers/Team Brunel/Volvo
    Bouwe Bekking tijdens de Volvo Ocean Race 2014-2015
  • Oskar Kihlborg/Volvo Ocean Race
    2005-2006: Bouwe Bekking tijdens de Volvo Ocean Race
  • Movistar
    Bouwe Bekking aan het roer van de Movistar-boot in editie 2005-2006
  • Dave Kneale/Volvo Ocean Race
    In 2008-2009 was Bouwe Bekking schipper van Telefonica Blue
  • Stefan Coppers/Team Brunel
    2014-2015: Schipper Bouwe Bekking (m) aan het roer van Team Brunel
  • Stefan Coppers/Team Brunel
    Bouwe Bekking aan boord van Team Brunel in 2014-2015

Voor Bekking wordt het zijn achtste editie. Vier keer voer hij mee als bemanningslid, drie keer was hij de schipper. "Maar, ik heb de Volvo Ocean Race nog nooit gewonnen", vertelt Bekking. "Ik wil heel graag die eerste plaats een keer aftikken."

Met zijn 54 jaar is Bekking een van de meest ervaren zeilers in de race. "Of ik te oud ben? We zullen zien", zegt hij. "Voor mijn leeftijd ben ik nog superfit en ik vind het heel belangrijk om mijn ervaring door te geven. Dat is absoluut in het belang van het team."

Bekking: de eerste plaats wil ik graag aftikken

Door Bekking en Huisman komt het aantal Nederlandse zeilers in de komende editie op zes, met een totaal van zeven boten. Simeon Tienpont staat aan het roer van team AkzoNobel, waar ook Annemieke Bes lid is van de bemanning.

Eduard van Lierde is een van de reserve-bemanningsleden bij AkzoNobel. Op de Chinees/Franse boot Dongfeng vaart de Nederlandse zeilster Carolijn Brouwer mee.

De boten starten op 14 oktober 2017 in het Spaanse Alicante en zeilen vervolgens via de havens van Lissabon (Portugal), Kaapstad (Zuid-Afrika), Melbourne (Australië), Hongkong, Guangzhou (China), Auckland (Nieuw-Zeeland), Itajaí (Brazilië), Newport (Verenigde Staten), Cardiff (Groot-Brittannië) en Göteborg (Zweden) naar Scheveningen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl