Jong Ajax won afgelopen seizoen de derde periode en werd tweede in de eindstand van de Jupiler League
NOS VoetbalAangepast

Komende twee jaar niet meer beloftenteams in voetbalpiramide

De komende twee seizoenen komen er niet meer beloftenteams in de voetbalpiramide, zo heeft de KNVB woensdag bekendgemaakt. De clubs uit het amateurvoetbal en het betaald voetbal zijn deze week niet tot overeenstemming gekomen over de instroom van de beloftenteams.

"Dit betekent dat de KNVB-directies van amateur- en betaald voetbal samen met hun achterban terug naar de tekentafel gaan om tot een oplossing te komen", aldus een verklaring van de KNVB. "Het doel is en blijft dat er een situatie wordt gecreëerd waarmee zowel betaald- als amateurvoetbalclubs kunnen leven."

Voorlopig geen Jong Feyenoord

Afgelopen seizoen leverden dertien betaaldvoetbalclubs een beloftenteam in de voetbalpiramide. Zo waren Ajax, PSV en FC Utrecht in de Jupiler League actief. Jong AZ komt daar volgend seizoen als kampioen van de Tweede Divisie bij.

De KNVB bood meer clubs de kans om met een beloftenteam de voetbalpiramide te betreden en daarvoor was veel belangstelling, van onder meer Feyenoord en sc Heerenveen.

De amateurclubs uit de Tweede en Derde Divisie hadden grote bezwaren tegen de instroom van meer teams. Zo zouden de beloften onvoldoende supporters meenemen naar uitwedstrijden, waardoor de thuisspelende amateurclubs minder inkomsten zouden genereren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl