Een ziekenhuis-situatie in een onderzoekslab van Philips in Eindhoven

Philips doet miljardenovername in VS met aankoop medisch bedrijf

Philips doet een bod van 1,9 miljard euro op het Amerikaanse The Spectranetics. Dit Amerikaanse bedrijf is specialist op het gebied van apparatuur voor vaatchirurgie. Het bod ligt 27 procent boven de slotkoers van Spectranetics op Wall Street dinsdag. Het bod krijgt de steun van het bestuur van deze onderneming. Het adviseert de aandeelhouders om hun stukken te verkopen aan Philips.

De technologie van The Spectranetics past goed binnen het aanbod dat Philips nu heeft op gebied van beeldvormende, medische apparatuur.

Philips heeft dankzij de verkoop van belangen in Philips Lighting flink wat cash in huis. Ook verwacht het nog deze week 80 procent van het belang in Lumileds aan een groep investeerders te verkopen. De overname van The Spectranetics zal naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar zijn afgerond.

Ook wil Philips voor 1,5 miljard euro aan eigen aandelen inkopen.

Ontevreden aandeelhouders

Eerder deze maand stond Philips in de belangstelling op de beurs. Een activistische aandeelhouder zou een belang in het bedrijf opbouwen en mogelijk de druk opvoeren op het management om beter te presteren. Volgens analisten is de overname een manier voor Philips om mogelijke ontevreden aandeelhouders van zich af te houden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl