Ivo de Bruin met remmer Dennis Veenker bij de World Cup-wedstrijden in Königssee in januari.
NOS VoetbalAangepast

De sport van dinsdag bij de NOS

Hoewel de tropische temperaturen van vorige week alweer verleden tijd zijn, zullen niet veel Nederlanders deze zomer hun gedachten bij het bobsleeën hebben. Dat geldt niet voor Ivo de Bruin en Bror van der Zijde.

Zonder steun van sportkoepel NOC*NSF willen De Bruin en Van der Zijde naar de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. In het Sportjournaal en Nieuwsuur leggen de bobsleeërs uit hoe.

Kitty van Male (rechts) is na drie duels topscorer bij Nederland in het halvefinaletoernooi van de Hockey World League.

Om 18.00 uur is Italië in Brussel de laatste tegenstander van de Nederlandse hockeysters in groep A van het halvefinaletoernooi in de Hockey World League.

Na eclatante zeges op Schotland (4-0) en Zuid-Korea (9-0) volgde een benauwde overwinning op China (1-0). Kan de jonge ploeg van bondscoach Alyson Annan de draad weer oppakken tegen de nummer zestien van de wereld?

Niki Terpstra namens het Duitse Milram in de proloog van de Tour de France van 2010 in Rotterdam.

Zaterdag begint de Tour de France met een tijdrit in Düsseldorf. Met Le Grand Départ en twee Duitse ploegen aan het vertrek lijken de oosterburen de wielersport weer in het hart te hebben gesloten.

Dat was weleens anders. In 2010 stonden ook twee Duitse ploegen in Rotterdam aan het vertrek, maar door alle dopingperikelen had het Duitse publiek zich destijds als grotendeels van het wielrennen afgekeerd.

Vanaf 22.00 uur vertellen Nederlandse betrokkenen van het eerste uur in Langs de Lijn En Omstreken over de opkomst en ondergang van het bescheiden Milram en het grote Telekom.

Uitzendingen

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NOS.nl en NPO 1
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2
23.15 uur Journaal met sport NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl