Bertrand Traoré juicht na zijn tweede goal in de halve finales van de Europa League tegen Olympique Lyon.
NOS VoetbalAangepast

Olympique Lyonnais hengelt Traoré binnen

Bertrand Traoré vervolgt zijn loopbaan bij Olympique Lyonnais. De 21-jarige aanvaller, afgelopen seizoen door Chelsea verhuurd aan Ajax, heeft bij de Franse club een contract getekend voor vijf seizoenen.

De 38-voudig international van Burkina Faso maakte een sterke indruk in de halve finales van de Europa League, waarin hij met Ajax de Franse topclub uitschakelde. Vooral in Amsterdam was het aandeel van Traoré met twee treffers en een assist groot.

Het radiocommentaar bij de 4-1 van Ajax tegen Lyon

Traoré begon zijn loopbaan in Europa bij Auxerre en werd in 2013 door Chelsea naar Engeland gehaald. Daar kreeg hij aanvankelijk geen werkvergunning. Na twee periodes te zijn verhuurd aan Vitesse, kwam de aanvaller in het seizoen 2015/16 toch nog tot zestien wedstrijden bij The Blues.

De kampioen van Engeland ontvangt 10 miljoen euro voor de overgang. Chelsea krijgt ook nog geld als Lyon de aanvaller met winst verkoopt.

Depay en Lacazette

Traoré wordt bij de Franse club ploeggenoot van Memphis Depay. Met de komst van Traoré anticipeert Olympique Lyonnais op het mogelijke vertrek van topschutter Alexandre Lacazette. Arsenal zou een bod van 65 miljoen euro op hem hebben gedaan. Ook Atlético Madrid is in de markt voor Lacazette.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl