NOS SportAangepast

Waarom botste Vettel tegen Hamilton? 'Dit was belachelijk'

Waarom botste Vettel tegen Hamilton? Een reconstructie

Het was het meest opmerkelijke moment in de toch al zo tumultueuze Grand Prix van Azerbeidzjan: Sebastian Vettel die - terwijl de race geneutraliseerd was - tot twee keer toe op de auto van Lewis Hamilton botste.

Twee meervoudig wereldkampioenen die hun peperdure bolides als botsautootjes gebruiken in een klassiek haantjesgevecht. Journalisten, fans en tv-kijkers over de hele wereld raakten er niet over uitgepraat. Zat Vettel gewoon te slapen of was hier sprake van een heuse vete?

Oud-coureur Michael Bleekemolen had met open mond gekeken. "Zoiets bestaat gewoon niet. Het is hetzelfde als wanneer een schaker zijn bord door de tent gooit of een bokser die nog staat door te trappen als de gong al is gegaan."

Reconstructie

Samen met zijn zoon Jeroen, die vorig weekend nog de 24 uur van Le Mans voltooide, zocht Bleekemolen de controverse tot op de bodem uit. Op het circuit van Zandvoort deden de twee een reconstructie van het incident, met Michael in de rol van Hamilton en Jeroen in de rol van Vettel.

De conclusie, aldus de jongste Bleekemolen: "Dit was belachelijk. Maar het goede nieuws voor ons is wel: de strijd is nu écht begonnen tussen die twee mannen. En dit is nog maar het begin."

Lammers: kan niet wat Vettel doet

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl