Cyriel Dessers heeft het naar zijn zin op de eerste training van FC Utrecht

Zelfverzekerde Dessers niet bang om Haller op te volgen

"Of ik de opvolger van Sébastien Haller ben? We zijn heel verschillende spitsen, maar ik ben wel de volgende spits van FC Utrecht." Zo. Die kan iedereen in zijn zak steken.

Op de eerste trainingsdag van FC Utrecht voor het nieuwe seizoen ontbreekt het niet aan zelfvertrouwen bij aankoop Cyriel Dessers.

De 22-jarige Belg werd begin juni door Utrecht overgenomen van NAC. Mede door zijn goals (22 in totaal) promoveerde de Bredase club afgelopen seizoen via de play-offs naar de eredivisie.

'Bewezen dat ik dit niveau aankan'

Nu moet Dessers proberen het ook een niveau hoger te laten zien. "De stap is heel groot, maar ik heb in België ook bij een subtopper gezeten en Europees voetbal gespeeld (bij Lokeren, red.). Ik heb bewezen dat ik dit niveau aankan, dus ik heb er vertrouwen in."

Apetrots gaat FC Utrecht Europa in

Mark van der Maarel kijkt vooral uit naar het hernieuwde Europees avontuur met Utrecht. Zijn laatste ervaring was een slechte, toen hij vier jaar geleden met de club ten onder ging tegen de semiprofs van het Luxemburgse Differdange.

"Dat doet nog steeds pijn, een groot litteken. Ik hoop echt dat we dat nooit meer hoeven meemaken", zegt de verdediger met afschuw. "Ik denk dat we daarvan hebben geleerd."

'Goeie kans, maar geen zekerheid'

Zeker is dat FC Utrecht op 13 (uit) en 20 juli (thuis), wanneer de club instroomt in de tweede voorronde van de Europa League, andermaal met een voetbaldwerg zal worden geconfronteerd. Valetta FC van Malta of SS Folgore uit San Marino zal dan de tegenstander zijn.

Het zijn hindernissen die voor FC Utrecht te nemen zijn, al blijft trainer Erik ten Hag op z'n hoede. "Duidelijk is dat je tegen een club van Malta of San Marino een goeie kans maakt. Maar het is geen zekerheid, dat heeft het verleden wel laten zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl