Metgod duikt op als bestuurslid Nottingham Forest

John Metgod is per direct toegetreden tot het bestuur van zijn oude club Nottingham Forest. Hij gaat zich bezighouden met technische zaken, met als doel de Championship-club terug te brengen naar de Premier League.

Twee maanden geleden tekende Metgod nog een contract als assistent-trainer van Granada CF, maar een dag later degradeerde die club al uit de Spaanse hoogste divisie. Nu bekleedt hij bij Nottingham Forest zijn eerste bestuursfunctie ter ondersteuning van sportief directeur Frank McParland en trainer Mark Warburton.

"Ik kwam hier in 1984 en bewaar goede herinneringen aan Nottingham. Mijn oudste dochter is hier geboren. Het voelt als thuiskomen", laat hij weten. "We moeten de weg omhoog vinden en zorgen dat wat afgelopen seizoen gebeurde, niet nog een keer gebeurt."

Nottingham ontsnapte afgelopen seizoen op het nippertje aan degradatie naar het derde niveau. "We zijn beter dan dat, maar we willen er wel de tijd voor nemen om onze doelen te bereiken."

Vrije trappen

Als speler kwam Metgod verspreid over drie seizoenen meer dan honderd keer uit voor Forest. Vanwege zijn befaamde vrije trappen is hij altijd een legende gebleven in Nottingham. Eén vrije trap springt eruit: die uit 1986 tegen West Ham United, dat toen om de titel streed.

Metgod kwam in zijn actieve loopbaan uit voor AZ, Real Madrid, Nottingham, Tottenham Hotspur en Feyenoord. Daarna werd hij hoofd opleidingen, scout en trainer in Engeland, coachte hij in Spanje en Amerika en bij Excelsior en was hij technisch manager bij ADO Den Haag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl