NOS NieuwsAangepast

Politie controleert TT-verkeer, meer dan 50 rijbewijzen ingetrokken

Meer dan 50 rijbewijzen zijn dit weekend afgepakt bij verkeerscontroles naar aanleiding van de TT in Assen. De regio's Noord-Nederland, Oost-Nederland en Midden-Nederland hadden extra controles ingelast.

In de provincies Utrecht en Flevoland werden tientallen TT-gangers op de bon geslingerd. De politie-eenheid Midden-Nederland controleerde op wegen richting het TT-circuit in Assen onder meer op snelheid en asociaal rijgedrag.

79 kilometer per uur te hard

De controles waren op de A28 en in Flevoland. 28 bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren omdat ze meer dan 50 kilometer per uur te hard reden. Een van hen overschreed de snelheidslimiet met maar liefst 79 kilometer.

In totaal hebben agenten 155 processen-verbaal opgemaakt. Een motorrijder kreeg een bekeuring omdat hij op de snelweg een wheelie maakte (op zijn achterwiel reed). Toch waren de meeste bekeuringen voor automobilisten, zegt de politie. Mogelijk hielden motorrijders zich in vanwege het slechte weer.

In Oost-Nederland werden 22 rijbewijzen ingenomen. Ook waren er, net als in Midden-Nederland, veel boetes voor niet-handsfree bellen. 75 bestuurders kregen een boete omdat ze meer dan 30 kilometer per uur te hard reden. De grootste overtreding was van iemand die 171 kilometer per uur reed waar de maximumsnelheid 80 is.

Drenthe

In Drenthe werden ongeveer evenveel automobilisten als motorrijders bekeurd. Van twee bestuurders werd het rijbewijs afgepakt. Een bestuurder kreeg een boete omdat hij iemand in de laadruimte van de auto meenam.

Ook werd een dronken Engelse voetganger van de weg geplukt. Hij dreigde voor voorbijrijdende auto's te springen.

De politie grijpt het TT-weekend in Assen ieder jaar aan voor verkeershandhavingsacties. De controles duurden tot in de loop van de avond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl