Frank de Boer
NOS VoetbalAangepast

De Boer voor drie jaar naar Crystal Palace

Frank de Boer is de nieuwe manager van Crystal Palace. De 47-jarige Noord-Hollander meldt zich maandag in Londen, waar hij een driejarig contract zal ondertekenen bij de club die in 2013 via de play-offs naar de Premier League promoveerde en afgelopen seizoen als veertiende eindigde.

De Boer zal maandag ook officieel worden gepresenteerd. Hij is de opvolger van Sam Allardyce, die een contract had tot 2019, maar het in mei toch voor gezien hield omdat hij meer tijd aan zijn gezin wil besteden.

Allardyce had op zijn beurt in december het stokje overgenomen van Alan Pardew, die het veld had moeten ruimen na een reeks teleurstellende resultaten. De Boer is dus de derde trainer bij Palace in een half jaar tijd, maar ook al de dertiende sinds maart 2010.

De Boer voegt zich bij Koeman

Met Ronald Koeman, die Everton onder zijn hoede heeft, zijn er komend seizoen twee Nederlandse trainers actief op het hoogste niveau in Engeland.

Ronald Koeman en Frank de Boer

De Boer zette in 2006 zijn eerste schreden op het trainerspad. Hij werd jeugdtrainer bij Ajax, de club waar hij als speler vele successen vierde. In 2008 voegde bondscoach Bert van Marwijk hem als assistent toe aan de staf van het Nederlands elftal.

Stroomversnelling

Zijn carrière als oefenmeester kwam in een stroomversnelling toen hij in december 2010 bij Ajax de ontslagen Martin Jol opvolgde. De Boer debuteerde met een glorieuze 2-0 uitzege op AC Milan in de groepsfase van de Champions League.

Een half jaar later had Ajax de dubbel binnen - de landstitel en de beker - en trad Frank de Boer in de voetsporen van Rinus Michels en Ronald Koeman, die eveneens als speler én als trainer kampioen werden met de Amsterdamse club.

2016: Arena neemt afscheid van Frank de Boer

Na drie nieuwe landstitels en vervolgens twee tweede plaatsen verruilde De Boer in de zomer van 2016 Ajax voor Internazionale. Bij de Italiaanse ploeg bleven de resultaten ver achter bij de verwachtingen, wat hem in november op ontslag kwam te staan.

De Nederlandse coach stond de afgelopen weken in de belangstelling van diverse clubs. Zo hengelde het Belgische Club Brugge naar zijn diensten. De Boer hoopte echter in de Premier League aan de slag te kunnen gaan, een wens die nu dus in vervulling gaat.

Succes bij Ajax, ontslag bij Inter en nu naar Palace

De Boer komt bij Crystal Palace Patrick van Aanholt tegen, de enige Nederlander in de selectie. Christian Benteke is de grote man bij de Londenaren. De Belg was vorig seizoen goed voor vijftien goals.

Crystal Palace opent het Premier League-seizoen op 12 augustus met een thuiswedstrijd tegen Huddersfield Town.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl