De selectie van Vitesse bij de eerste training van het seizoen 2017/18.
NOS VoetbalAangepast

Bekerwinst maakt Vitesse en trainer Fraser ambitieuzer

Voor het eerst in 125 jaar begint Vitesse het seizoen als trotse bezitter van de KNVB-beker. En dus laten supporters zich op de eerste trainingsdag voor het nieuwe seizoen gretig vereeuwigen naast het blinkende kleinood, terwijl trainer Henk Fraser zijn spelers onder handen neemt.

Hij doet dat met een microfoon voor zijn mond. "Dat viel tegen, zeg", puft Fraser na afloop. "Je moet heel erg oppassen wat je zegt."

De status van Vitesse is veranderd, er worden meer shirtjes verkocht en de verwachtingen zijn hoger. Fraser weet hoe het werkt. "De mensen kijken naar die prijs en denken dat dat vaker kan. Zo moet je ook denken. Dat geeft een bepaalde druk, maar ook vertrouwen."

Behalve de middenvelders Thomas Bruns en Thulani Serero was er nog een nieuw gezicht op Papendal. Zijn naam? Fakanty Dabo, een rechtsback van Chelsea. Het zorgt voor enige vertwijfeling onder de supporters.

"We zijn gewend om de oude, bekende jongens te zien", verzucht een supporter. "Maar we weten dat ze veel geld gebeurd hebben, dus ze zullen wel een paar goede spelers kopen."

  • ANP
    Op de foto met de KNVB-beker bij de eerste training van Vitesse.
  • ANP
    Nieuwe gezichten in Arnhem: Thulani Serero en Fakanty Dabo betreden het veld op Papendal.
  • ANP
    Bekende gezichten: oud-spelers Nicky Hofs en Aleksandar Rankovic zijn dit seizoen assistenten van trainer Henk Fraser.

Dat valt nog te bezien. In de zoektocht naar een vervanger van Ricky van Wolfswinkel informeerde de club naar Luc Castaignos, bankzitter bij Sporting Lissabon. Vooralsnog vormt de vraagprijs - naar verluidt zo'n 2,5 miljoen - een struikelblok.

"Marvelous Nakamba, Ricky van Wolfswinkel en Lewis Baker waren mijn keyplayers in het afgelopen seizoen", zegt Fraser met enige spijt. "Natuurlijk doet dat pijn, want je moet weer opnieuw beginnen. Maar met Thomas Bruns en Thulani Serero geven we aan wat die ambitie is: meedoen om de bovenste plekken op de ranglijst, ver komen in de beker. En we spelen natuurlijk Europees."

Voor Fraser wordt de Europa League geen kwestie van genieten. "In Nederland spreken we te makkelijk over Europees voetbal als leuk. Ik wil winnen."

En dus mag technisch directeur Mohammed Allach de komende weken aan de bak om versterkingen binnen te halen. Fraser: "Die druk leg ik bij onze technische directeur. Je kunt ambities bij ons leggen, maar dan moet je daar wel naar handelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl