NOS WielrennenAangepast

Sinkeldam wint NK op de weg, Wippert juicht voor niks

Ramon Sinkeldam heeft in Montferland de nationale titel op de weg veroverd. De Sunwebrenner troefde in de race over 232 kilometer Wouter Wippert van Cannondale en titelverdediger Dylan Groenewegen van Lotto-Jumbo af in de sprint.

Wippert kwam juichend over de streep, om even later van de omroeper te moeten horen dat niet hij maar Sinkeldam had gewonnen. En dat werd bevestigd door de finishfoto.

Lange tijd zag het er naar uit dat een van de twintig vroege vluchters met de titel aan de haal zou gaan.

Die kopgroep, met onder anderen Robert Gesink, Jetse Bol, Berden de Vries en Koen Bouwman, pakte zes minuten voorsprong, maar met nog 24 kilometer te gaan zat hun avontuur er toch op.

Robert Gesink rijdt aan kop

Het regende daarna demarrages, van onder anderen Giro-winnaar Tom Dumoulin en van Pieter Weening en Lars Boom. Boom probeerde het in de laatste kilometer, maar ook hij redde het niet.

Lotto-Jumbo, dat de koers de hele dag voorbeeldig had gecontroleerd, speelde vervolgens zijn troefkaart uit, sprinter Groenewegen. Maar het glooiende parcours had kennelijk zijn tol geëist, want twee andere sprinters bleken sterker.

Ontlading bij Sinkeldam

Het duurde even voordat Sinkeldam hoorde dat hij sneller was dan Wippert, maar dat maakte de feestvreugde er enkel maar groter op.

  • NOS
    Eindelijk weet Ramon Sinkeldam het: hij is Nederlands kampioen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl