NOS WielrennenAangepast

Van der Poel naast podium op WK mountainbiken marathon

Mathieu van der Poel is als vierde geëindigd bij de wereldkampioenschappen mountainbiken marathon.

De 22-jarige oud-wereldkampioen veldrijden liet zich in de wedstrijd goed zien, maar moest in de finale toch lossen. Hij gaf nog bijna drie minuten toe op de Oostenrijkse winnaar Alban Lakata.

Mathieu van der Poel baalt

De renners moesten in het Duitse Singen twee pittige ronden van 48 kilometer afleggen, waarin ze in totaal 2.800 meter hoogteverschil moesten overbruggen.

In de finale moest Van der Poel de Oostenrijker Lakata, diens landgenoot Daniel Geismayr en de Portugese titelverdediger Tiago Ferreira laten gaan. Lakata won de sprint, waarmee hij na 2010 en 2015 zijn derde wereldtitel op dit onderdeel pakte.

Met Hans Becking eindigde nog een Nederlander in de toptien. Hij werd in dezelfde groep als Van der Poel zevende, op 2.42 van de winnaar.

Mathieu van der Poel werd op Cyprus vierde bij zijn eerste meerdaagse wedstrijd als mountainbiker

Van der Poel rijdt pas een jaar wedstrijden op de mountainbike. Vorig jaar probeerde hij vergeefs de Olympische Spelen te halen als mountainbiker op het onderdeel cross-country.

Het multitalent won ondanks een hardnekkige knieblessure dit seizoen al 22 veldritten en ook op de weg boekte hij succes. Hij won vijf wedstrijden als wegwielrenner.

Vorige week werd hij nog tweede op de weg in de Vlaamse Elfstedenronde, achter zijn eeuwige rivaal in het veld Wout van Aert.