NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 25 juni: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! De ochtend begint grijs, met hier en daar wat regen. Later is het overal droog, met soms een beetje zon. Het wordt 17 tot 23 graden. Morgen ongeveer net zo warm, maar wel iets meer zon. Vanaf dinsdag een paar dagen kans op buien.

Wat heb je gemist?

In Jemen is het aantal cholerabesmettingen gestegen naar meer dan 200.000 en er komen elke dag 5000 gevallen bij. Volgens de VN zijn er al zeker 1300 mensen overleden aan de dodelijke infectieziekte. Onder de zieken en doden zijn veel kinderen. Door de burgeroorlog in Jemen hebben miljoenen mensen geen schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen. Daardoor kan cholera zich snel verspreiden. De VN roept de strijdende partijen op een einde te maken aan de oorlog en meer te doen tegen de epidemie.

De aangeklaagde moeder, Cynthia Marie Randolph

Een Amerikaanse vrouw is opgepakt voor de dood van haar twee kinderen, die vorige maand omkwamen in een bloedhete auto. De 24-jarige vrouw uit Texas heeft de peuters volgens de politie bewust in de auto achtergelaten en de portieren gesloten, om ze een lesje te leren. Het meisje (2) en jongetje (1,5) hebben uren vastgezeten in de auto, terwijl het buiten 36 graden was. De moeder zei eerst dat de kinderen zichzelf in de wagen hadden opgesloten. De politie geloofde dat verhaal meteen al niet en heeft de vrouw uitgebreid verhoord.

In Almelo zijn gisteravond zes mensen opgepakt die mogelijk betrokken zijn bij de val van een man uit een flatwoning op de vierde verdieping. Hij kwam op een grasveld terecht en raakte zwaargewond. De zes die zijn opgepakt voor verhoor, waren op het moment van de val ook in de woning aanwezig. Het is nog onduidelijk wat zich daar precies heeft afgespeeld. De politie zegt met alle scenario's rekening te houden.

Bolt en zijn cameraman Follender stonden gister voor een hotel in Colombiaanse Cucuta de pers te woord

Spoorloos-journalisten in Bogota

Spoorloos-presentator Derk Bolt en zijn cameraman Eugenio Follender zijn aangekomen in de Colombiaanse hoofdstad Bogota. Van daaruit vliegen ze een van de komende dagen terug naar Nederland. De twee werden vorig weekend ontvoerd door guerrillabeweging ELN en kwamen gisterochtend vrij. Volgens Bolt dacht de ELN dat ze CIA-agenten waren. De twee zijn een week vastgehouden in de jungle van Colombia en vreesden voor hun leven. Op sommige dagen moesten ze 10 tot 18 uur door het oerwoud lopen.

Verder vandaag...

Wordt vanavond op veel plaatsen het Suikerfeest gehouden om het einde van de ramadan te vieren.

Is het zeventig jaar geleden dat het dagboek van Anne Frank werd uitgegeven. Het Anne Frank Huis staat daar met een campagne op sociale media bij stil.

Tegenstanders van de kerncentrales in Tihange en Doel in België houden vanmiddag een massale demonstratie. Ze willen dat de centrales gesloten worden, omdat ze niet veilig zouden zijn. De organisatoren verwachten zo'n 60.000 deelnemers, onder wie ook Nederlanders.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl