Co Adriaanse
NOS VoetbalAangepast

Adriaanse ziet rol als td KNVB wel zitten

Wordt Co Adriaanse de opvolger van Hans van Breukelen bij de KNVB? Hij heeft er zelf wel oren naar. "Ik vind het technisch directeurschap een interessante functie", aldus Adriaanse.

Volgens de 69-jarige analist, die zijn sporen als trainer in het binnen- en buitenland heeft verdiend, is eindelijk de weg vrij voor een echte voetbalman in Zeist.

"Hans van Breukelen is geen trainer. Er moet een td komen die in staat is om de juiste trainers te benoemen, de juiste filosofie te ontvouwen en om Nederland in de toekomst verder te helpen", aldus Adriaanse, een fervent voorstander van de Hollandse School.

Adriaanse: td KNVB interessante functie

"Een td moet ook trainers aansturen en aan de lange termijn denken. Dat ligt in het straatje van een trainer. Ik denk dat ik daar wel invulling aan kan geven."

De voormalig speler van FC Utrecht kende als trainer onder meer succes bij Willem II, AZ en FC Porto. In 2014 werd hij technisch adviseur van Utrecht, waar hij na een jaar alweer vertrok. Ook was hij werkzaam als docent van de KNVB Academie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl